Volledig scherm
PREMIUM
De ambiance bij restaria De Brabander is industrieel. © Foto Ruud Voest

Restaria De Brabander in Amerongen: Tafelen in de snackbar is iets te weinig resta en teveel taria

Gouden pollepelUtrecht heeft een naam hoog te houden als het om cafetaria's gaat, want hier zat de eerste, in 1915. Net als 's lands eerste automatiek, overigens. En hoewel een snelle hap op deze pagina niets te zoeken heeft, maken we vandaag een uitzondering.

De Brabander, Amerongen
Voorgerecht: 7
Hoofdgerecht: 6,5
Nagerecht: 6,5
Bediening: 6
Sfeer:6,5
Prijs-kwaliteit (telt dubbel): 6,5
Eindcijfer: 6,5

De Brabander in Amerongen heeft zich een plek verworven in de Pollepel-competitie. Niet als cafetaria, maar als restaria, waar de hap, volgens formulemanager Hans van Ballegooijen, minder snelheid en gasten meer aandacht krijgen.

Het is daarom dat wij vanavond de afhaalvitrine bewust links laten liggen en rechts een tafeltje zoeken.

De tientallen restaria's in het land (twee in de provincie Utrecht) zijn één in look and feel, met zogenaamd steigerhout, krijtwanden, muren van baksteen en een betonvloer. Die industriële trend is alweer een beetje op zijn retour, maar vooruit.

De tafels zijn eenvoudig, de stoelen comfortabel.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht