De kok van De Veldpoort heeft de dunne plakjes carpaccio van de billen van de koe gehaald. De salade is de smaakmaker van de avond.
Volledig scherm
PREMIUM
De kok van De Veldpoort heeft de dunne plakjes carpaccio van de billen van de koe gehaald. De salade is de smaakmaker van de avond. © Marco Bosmans

Restaurant De Veldpoort: noodrantsoen op een bordje van plezier

Gouden pollepelDeze krant beoordeelt wekelijks een restaurant in de regio. Maar nu even niet. Met het oog op het coronavirus laat recensent Marco Bosmans het zich thuis smaken. De Gouden Pollepel bestelt, beproeft en beoordeelt, onbevooroordeeld. Dit keer: De Veldpoort in Wijk bij Duurstede.

Praktisch

Adres: Veldpoortstraat 21, Wijk bij Duurstede
Open: wo t/m zo vanaf 15 uur bestellen, halen en bezorgen vanaf 17:00 uur
Bestellen: telefonisch via 0343 - 574350
Minimum bezorgbedrag: € 20,00
Bereikbaar: parkeren voor de deur
Bijzonder: historisch pand (1912)
Kindvriendelijk: friet met snacks op kindermenu
Prijs: voorgerechten vanaf € 8,50, hoofdgerechten vanaf € 11,00 (ook halve porties)
Afgerekend: € 57,50 (twee personen)

Op 13 maart werden snotterende werkers naar huis gestuurd, 15 maart was het nog WijnSpijs-dag en 17 maart sloot de poort. Het noodplan werd van kracht: slechts halen en brengen van een kleine kaart. Ja, ook in Wijk bij Duurstede staat het pitje op laag.

Wilfred Allers is een ondernemer van het creatieve soort. Hij ziet in crises uitdagingen en weet van noden deugden te maken. Dat-ie daarbij ook het deksel op de neus kan krijgen, zoals bij zijn gokhalplan voor het Van Egdomplein, is dan lastig te verteren. Pannendeksels zijn hem beter gezind, zoals die van café-restaurant De Veldpoort. Ruim zeven jaar al is Allers de ‘poortwachter’ van het stadscentrum met gevarieerde dag- en avondkost, een flinke bierkaart en een sfeervol grachtterras. Dolgraag had hij deze dagen zijn tafeltjes gedekt, maar in plaats daarvan gaat hij nu langs Wijkse deuren om zijn lekkerste kostjes te slijten.

Het zijn de ‘hardlopers’ van de huiskaart en de meest praktische gerechten die we in deze crisisweken kunnen bestellen. Noodrantsoen zogezegd, maar wel met de kwaliteit die Wijk bij Duurstede van zijn Veldpoort gewend is, laat de charmante Melissa aan de telefoon weten. Van het kleine kaartje laat ik anoniem twee carpaccio-variaties, een flinke salade en twee hoofdgerechten naar de Noormannenstraat komen. Het is de baas zelf die het tasje aflevert.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht