Bij Bar-Biefstro DAAN in Alphen werken de medewerkers Chris (l) en Martijn aan het terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Bar-Biefstro DAAN in Alphen werken de medewerkers Chris (l) en Martijn aan het terras. © Merel Klijzing

Restaurants halen bezem door de zaak tijdens corona-lockdown: ‘Van de nood een deugd maken’

In veel horecazaken in Alphen wordt momenteel hard geklust. Vanwege de corona-lockdown hebben restaurants veel tijd om achterstallige werkzaamheden op te pakken. ,,We hebben al twaalf jaar waterschade, nu kan dat mooi worden opgelost”, zegt Robert Grootenhuijs van restaurant De Zaak. 

Bij Bar-Biefstro DAAN in Alphen wordt het terras opgeknapt. De ene werknemer spuit de tegels schoon, terwijl een ander met bamboe schaduwplekjes aan het creëren is. ,,Afgelopen zomer was het zo warm, dat gasten soms niet op het terras konden zitten. Vandaar dat we schaduwplekken aan het maken zijn”, zegt Danielle Paats, eigenaresse van Bar-Biefstro DAAN.