Volledig scherm
PREMIUM
Bistro Robert. © Frank Jansen

Smaak en passie uit Frankrijk

Gouden PollepelRobert. Hier krijg je met smaak en passie Frankrijk op je bord geserveerd. Er zijn de klassieke gerechten, maar er is ook het lef om een dessert ‘uit elkaar te trekken’. Nu de mangoblokjes en aalbessen nog.

Beoordeling

Voorgerecht 7,5
Hoofdgerecht 8,5
Nagerecht 8,5
Bediening 8,0
Sfeer 7,5
Prijs-kwaliteit (telt dubbel) 7,5

Eindscore 7,9

In het Belgisch Park in Scheveningen, waar we de zee bijna kunnen ruiken, bezoeken we de nieuwe bistro van Bart en Simone ter Maten. Beiden hebben in de horeca naam gemaakt. Sinds een kleine vier maanden is het restaurantje, dat zich op de Franse keuken richt, open. De naam klinkt lekker Frans, maar is verklaarbaar doordat er in de families heel wat ‘gerobert’ is. Bart heet geboren Robert, zijn zoon en opa dragen ook die naam en de andere zijde is ‘berobert’ omdat haar vader en broer ook zo heten. Een ‘robertlesje’ leert dat de naam is afgeleid van de Germaanse stamwoorden hrod en beraht en voor groots en briljant staat. Als dat afstraalt op de gerechten zitten we gebeiteld.

Robert ademt bistro, zo voelen we, terwijl we brood besmeren met gezouten roomboter en een frisse sauvignon drinken. Er hangen in het restaurant met veertig plaatsen wat foto’s van filmkomiek Louis de Funès, er is een wandvullende spiegel en Charles Aznavour klinkt door de zaak. Het is geen druk interieur, het oogt eerder wat ingetogen. Het is zaterdagavond en de bistro loopt zo goed als vol. Op de kaart klassiekers als landslakken in kruidenboter uit de Bourgogne, gebakken coquilles met saffraan, foie gras, oesters en gebakken kikkerbillen.

We laten die billen graag aan Kermit zitten en kiezen voor een salade Gasconne en gravlax. In de salade proeven we aalbessen, plakjes stevig gerookte en zoute eendenborst met een mooi vetrandje en een goede terrine van eendenlever. Het is wel zonde dat er willekeurig is gedruppeld met citroensap waardoor de foie gras soms te zuur uitpakt. Er zijn blokjes mango en verse partjes vijg voor zoet tegenwicht en een zoetzurige vinaigrette op basis van port en honing.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag