Volledig scherm
PREMIUM
Gouham (links) en Feng beginnen aan de voorbereidingen bij Kichi. © Frank de Roo

Speciale saus mag geheim blijven bij Kichi in Gouda

Gouden PollepelChips van knoflook wekken diep medeleven op. Geflambeerde omelet is het hoogtepunt van het vismenu. De chef wil zijn saus graag geheim houden en daar hebben we geen moeite mee. IJs uit de frituur valt in de smaak.

Praktisch

Adres: Sint Anthoniestraat 14, Gouda.
Telefoon 0182-860045.
Internet: kichi.nl.
Prijzen: Sushi vanaf €1,50 per stuk, voorgerechten vanaf €4,50, hoofdgerechten vanaf €11.
Afgerekend: €87.
Openingstijden: Di 16.00-22.00 uur, wo t/m za 12.00-22.00 uur en zo 16.00-21.00 uur.

Vorige week hebben we vegetarisch en vlees gegeten en dus we zijn op deze zonnige avond weer toe aan wat vis. Dat komt mooi uit want Kichi biedt het Sakana-menu voor twee personen (€60) dat uitsluitend uit zeevruchten en vis bestaat.

Het menu trapt af met Chuka Wakame, ofwel gemarineerde zeewiersalade met een minitomaatje en komkommer. De pittige en lichtzure salade zet de smaakpapillen bevredigend in gang. Dan Maguro Shoyuyaki, licht gegrilde tonijn met wasabi-dressing en Hotategai Furai, gefrituurde sint-jakobsschelp. De tonijn is gelukkig inderdaad slechts kort gegrild en dus nog bijna rauw. De plakjes komen helaas koud ter tafel. Verder fijne slierten rettich en vele kleine chips van dun gesneden knoflook. Er ontwikkelt zich een diep medelijden met de tandarts die ik toevalligerwijs de volgende ochtend mag bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Gouda