Gouden Pollepel: 't Amsterdammetje, Loenen aan de Vecht
Volledig scherm
PREMIUM
Gouden Pollepel: 't Amsterdammetje, Loenen aan de Vecht © AD

‘t Amsterdammertje is qua afhaalprijs zeer bescheiden: de Japanse kost is van sterrenniveau

DE GOUDEN POLLEPELDeze krant beoordeelt wekelijks een restaurant in de regio. Maar nu even niet. Met het oog op het coronavirus laat recensent Marco Bosmans het zich thuis smaken. De Gouden Pollepel bestelt, beproeft en beoordeelt, onbevooroordeeld. Dit keer: restaurant 't Amsterdammetje in Loenen aan de Vecht.

De slingers van het 10-jarig bestaan liggen nog maar net op zolder als ook hier de coronacrisis aanklopt. André Gerrits belandt van een hoogtepunt in een dieptepunt. Michelinster of niet, ook dit soort restaurants vindt troost in afhalen en bezorgen.Een jubeljaar was 2019 voor Gerrits en consorten. De ambitieuze ondeugd van De Kromme Dissel (Heelsum, 49 jaar sterrenzaak) ging elf jaar geleden immers het avontuur aan in Loenen aan de Vecht. De jongeling durfde, aangemoedigd door leermeesters Tonny Berentsen en Ron Blaauw, hier wel op eigen benen te staan. 

Het leverde hem een Michelinster op in 2010, die terstond gedeeld werd met vrouw Geneviève en het team. Die collectiviteit is in het afgelopen decennium een pijler gebleven onder ‘t Amsterdammertje. Passie, creativiteit en gedrevenheid niet minder. En wie klassieke stijfheid verwachten onder deze ster, zal teleurgesteld worden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht