Bij Joyce in Veenendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Joyce in Veenendaal. © AD

Van Let It Brie tot The Time of my Life: de broodjes van Joyce zijn hits

Gouden pollepelDeze krant beoordeelt wekelijks een restaurant in de regio. Maar nu even niet. Met het oog op het coronavirus laat recensent Marco Bosmans het zich thuis smaken. De Gouden Pollepel bestelt, beproeft en beoordeelt, onbevooroordeeld. Dit keer: Bij Joyce in Veenendaal.

Bij Joyce – Eat, drink, share

Vrolijk huiskamerrestaurant met tijdelijk afhaal- en bezorgservice

Adres: Tuinstraat 14 (horecaplein, onder de oude bioscoop), Veenendaal
Open voor afhalen/bezorgen: dagelijks vanaf 16:00 uur, wo t/m za vanaf 12:00 uurTelefoon: 0318 - 769224
Bestellen: Bij-Joyce.com
Bezorgkosten: geen (uitsluitend in Veenendaal, minimum bestelbedrag € 15,00)
Bereikbaar: tijdelijk parkeren voor de deur
Bijzonder: tosti’s en burgers
Kindvriendelijk: ja
Prijs: tosti vanaf € 3,50 en hamburgers vanaf € 7,95
Afgerekend: € 52,40 (drie personen)

Joyce wie? Joyce Lubbersen. En omdat we deze coronaweken even niet bij Joyce kunnen zijn, maken we gebruik van Joyce. We blijken niet de enige afhalers op hét horecaplein in Veenendaal. Joyce’ warme broodjes gaan er letterlijk… als warme broodjes.

Zondagavond, 17.05 uur. Het bontgekleurde restaurant oogt mat. Het anders zo blije leven is eruit. Maar op de afhaaltafels voor de keukenbar wachten rijen genummerde tasjes op hun kost en kostganger. Het is aan mij de avond te openen met de per e-mail bestelde dikke tosti’s en een burgermenu. Ja, warm brood is zogezegd de specialiteit van het huis. Het was voorheen dan ook een soort tostibar, waar het brood werd belegd én verdiend. Maar de gasten wilden meer dan boterhammen.

Het broodrooster bleef, maar er kwam een nieuwe naam op de ruit, zodat Joyce – behalve horecaondernemer ook scheidingscoach en zzp-juf – meer van zichzelf kon laten zien. En proeven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht