Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren Ymke en Jeroen serveren wat ze zelf lekker vinden. © Frank jansen

Vrolijkheid op tafel met Kurk-hit

DE GOUDEN POLLEPELIn het kleine, autovrije Haagse Montmartre lokt Kurk levensgenieters. Je schuift hier aan voor een goed glas, pinchos of een compleet diner. Binnen en buiten. De eigen smaak is leidend. Deze week in de rubriek De Gouden Pollepel: restaurant Kurk.

Per glas

We dronken fijne wijnen bij Kurk: een Spaanse verdejo en Franse chardonnay. De menukaart is niet bijzonder uitgebreid maar er is hier wel veel per glas te bestellen, 17 verschillende wijnen. Voor 32 euro is een wijnproeverij; 6 glazen met bijpassende hapjes. Daarnaast is er een keuze uit 24 cocktails en 12 gin-tonics.

De zaak is van twee jonge ondernemers die voor de keuken een heldere richting hebben gekozen. ,,We maken wat we zelf lekker vinden”, licht de eigenaresse de koers toe. Ook dat is een culinair vertrekpunt en resulteert hopelijk in hapjes buiten de mainstreampaden. Ze rent zich intussen de benen uit het lijf. ,,Zoveel mensen tegelijkertijd op de dinsdag hadden we niet verwacht”, zegt ze vrolijk als onze wijnglazen worden gevuld met een fijne verdejo en er water op tafel komt. En weg is ze weer.

De drukte betekent dat ze bijspringt in de keuken en bedient. Bij Kurk eet je bites, pinchos, en wat grotere gerechtjes. Heimelijk dromen we van pintxos in San Sebastian, die fantastische gastronomische hoofdstad in het noorden van Spanje.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag