Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar/chef-kok Kelvin Li hecht veel waarde aan de boeddha in zijn zaak. Deze staat symbool voor zijn leven en carrière. © Frank jansen

Waanzinnig goed en spannend eten in Voorschoten: ‘chef-kok Kevin Lin is ervaren en gedreven vakman’

DE GOUDEN POLLEPELNayolie. 'U zou eens naar Nayolie in Voorschoten moeten gaan', tipte een lezer. 'De chef-kok verrast er zijn gasten met een ongekende smaaksensatie.' Daar is geen woord Chinees bij, zo blijkt. Wat is dit waanzinnig goed.

Dranken

Die keuze laat de chef-kok aan de gasten omdat de keuken zo complex is. Wel is de drankenkaart zoveel mogelijk afgestemd op het eten. Er zijn vijf soorten sake per glas waaronder, zo laat ik mij vertellen, een bijzondere sake Junmai Ginjo Ineman gemaakt van rode rijst. Ook vers bier (beperkt houdbaar dus) wordt geïmporteerd uit Japan. Thee komt van Mevrouw Cha en theemeester Madame Tseng van La Maison des Trois Teas in Parijs.

In een restaurantje ter grootte van een lunchroom, ingeklemd tussen de Hema en de neogotische dorpskerk, treffen we Nayolie van Kelvin Lin, een kok met Aziatische en Groningse wortels. Het is een ervaren en gedreven vakman, die veel leerde in Azië. Zijn nieuwe avontuur is geïnspireerd op de izakaya, een huiskamerrestaurant waar de Japanner ontspant met een lekker hapje en een goed glas. Dat is ook hier de bedoeling. Er zijn gerechten met Maleisische, Japanse en Thaise invloeden zoals we ze kennen van de Nonya-keuken (gebaseerd op de Chinese en Maleisische keuken met tal van invloeden), met een mix van kruiden en ingrediënten. Je bepaalt zelf hoeveel gangen (maatje tussengerecht) je wilt proeven. Daar drink je vers bier, thee, sake of wijn bij. Een specifiek drankadvies is er niet.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag