Volledig scherm
PREMIUM
De mannen van The Knott met van links naar rechts Danny van den Ende (hoofd bediening), Helge Hecht (sous-chef) en chef-kok en eigenaar Sebastiaan Knotterus. © Frank jansen

Zeevoedsel met een mooie missie bij The Knott

Gouden PollepelThe Knott. Hier staat de Franse moderne keuken centraal en voeren seizoensgebonden zeeproducten de boventoon. Prachtige gerechten, maar in smaak niet altijd overtuigend als een geheel.

North Sea-Chef

Goed te weten is dat Sebastiaan Knotterus North Sea-chef is. Dat label staat voor eerlijke vis. Chefs die zich eraan verbinden, werken met de minder bekende en onbeminde vissoorten en bijvangst zoals geep, schelvis en zeekat. Onbemind is bijvoorbeeld de schar, een platvis die veel wordt teruggegooid, omdat die weinig opbrengt. Op goedevis.nl vind je een bijvangstwijzer en een viswijzer.

In het pand van voormalig restaurant Christian is nu The Knott te vinden. In de keuken staat chef-kok Sebastiaan Knotterus, die zijn liefde voor de keuken ongetwijfeld van zijn vader heeft meegekregen. Senior Dolf was eigenaar van meerdere restaurants in Den Haag. ‘

Het interieur heeft iets van neutraal klassiek. Er is vloerbedekking, lichtgrijze stoffen stoelen, donkere grijstinten aan de muren, stroken behang, gordijnen in goudtint en lampen met houten bewerkingen. Geen interieur waar jonge Pollepelaars voor zullen vallen. Wel een aangename sfeer, de tafels met linnen gedekt en de servetten in ringen gestoken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag