Volledig scherm
PREMIUM
Souschef Jeroen van der Geest bij de droogkast van De Heeren van Soetermeer, een belangrijke voorziening voor het restaurant waar vlees een hoofdrol vervult. © Frank Jansen

Zoetermeer heeft z'n eigen Loetje

Gouden PollepelDe Heeren van Soetermeer. Terwijl Den Haag uitkijkt naar een nieuw restaurant van de inmiddels overleden biefstukkenkoning Ludwig 'Loetje' Klinkhamer wrijft Zoetermeer zich al jaren in de handen.

In Zoetermeer hebben ze namelijk hun eigen Loetje. Die heet hier Pietje. De gepensioneerde slager Piet van den Berg om precies te zijn. Jonge koks hangen nog altijd aan Piet zijn lippen als hij een lezing geeft op de horecavakbeurs en chef-kok Herman den Blijker is behalve groot fan van Nederlands vrouwtjesvlees (de koeien dus) ook fan van Piet. En Den Blijker kan het weten, want die bracht samen met Jaap van Rijn een goed informatief vlees-kookboek uit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer