Volledig scherm
PREMIUM
Het landelijke interieur van De Landerij past bij de omgeving. © Frank de Roo

Zoutvat gooit roet in het eten

De Gouden PollepelDe Landerij - Worst van forel eten we helaas niet elke dag. De patat is op. Vijf zelfgemaakte aardappelkroketjes doen dat gemis geheel vergeten. Hier wordt op hoog niveau gekookt. Een kwistig zoutvat gooit roet in het eten.

Beoordeling

Voorgerecht - 9
Hoofdgerecht - 7
Nagerecht - 8,5
Bediening - 8,5
Sfeer - 8
Prijs-kwaliteit (2x) - 7,5

Vooraf brengt de bediening twee grote groene olijven met pit aan een prikker, schijven landbrood, een Madeleine van maismeel met tomaatmayonaise en pesto met Parmezaanse kaas. Je kunt je laten verrassen door een proeverij van drie voor-, twee tussen- en twee hoofdgerechten voor €36, tegen meerprijs uit te breiden met een toetje. Wij kiezen liever zelf iets uit. De menukaart biedt een redelijk ruime keuze van respectievelijk zeven, zes en zes gerechten per gang. Voor 4 euro per stuk zijn drie bijgerechten verkrijgbaar. Voor liefhebbers van groenten is dat aan te raden, omdat de hoeveelheid hiervan bij de hoofdgerechten niet superruim is.

De dun gesneden, smakelijke lamsbout (€9,75) komt met yoghurt, heerlijk rulle polenta, muntgel, flinterdunne krokante slingers van filodeeg en zoete dadelstukjes. Het is een geslaagde combinatie van rijke smaken en dankzij het filodeeg met een mooi structuurcontrast.

Dan forel-worst (€9,50) met tomatenjam, kreeftenmayonaise, avocado, sla en rivierkreeftjes. Ook dit is een evenwichtig gerecht. De plakjes zilte worst zijn verrassend en origineel. De friszure jam gaat prima samen met de weelderige vetten van de mayo en avocado.

In samenwerking met indebuurt Gouda