Volledig scherm
Valtteri Bottas balt zijn vuist na het winnen van de kwalificatie voor de GP van China. © AFP

Bottas: Morgen is pas de grote dag

Met zijn zevende pole position in de Formule 1 plaatste Valtteri Bottas zich vooraan het veld voor de Grand Prix van China. ,,Mijn hele weekend loopt geweldig.”

Door Arjan Schouten

Met één punt voor Lewis Hamilton staat Valtteri Bottas nog altijd aan kop van het wereldkampioenschap. En in China lijkt het erop dat hij alle kans krijgt om zijn voorsprong weer te vergroten. De Fin van Mercedes rijdt morgen vooraan weg op de grid in Sjanghai, na het winnen van de kwalificatie. Geen verrassing, want Bottas was in alle sessies in China al rap. ,,Mijn weekend tot nu toe verloopt geweldig. Morgen is de grote dag, maar vooralsnog zijn we supersterk’‘, zo jubelde de 29-jarige Bottas. ,,In Q3 kwam ik nooit tot de perfecte ronde, maar het was genoeg voor pole.‘’

Slechts 0,023 was het verschil met teamgenoot Lewis Hamilton, die als tweede start. Een resultaat waar de vijfvoudig wereldkampioen wel mee kon leven. ,,Valtteri is heel het weekend al bijzonder rap, hij verdient deze pole’‘, zo sprak de Brit, die zo op 84 pole positions bleef steken.

Kan Bottas morgen na Australië zijn tweede race van het seizoen winnen? Een historische, want de duizendste race in de Formule 1-historie. ,,We gaan het wel zien. Vanaf vrijdag is het al close tussen de top 3-teams, maar het resultaat van vandaag is voor ons natuurlijk heel bemoedigend. Dus we gaan er vol voor, morgen’’, zo beloofde Bottas.