Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Nieuw drama voor Verstappen en zijn 80.000 fans: 'Dit houd ik niet lang meer vol'

Het is Max Verstappen niet gegund, een feestje voor eigen publiek. Na decepties in Spanje en Oostenrijk, was het ook voor 80.000 Nederlanders in België na acht ronden klaar. ,,Ongelofelijk….‘’

Door Arjan Schouten

Quote

Hoe lang ik het nog volhoud? Niet lang..

Max Verstappen

Ook de GP van Spa-Francorchamps is voor Max Verstappen uitgelopen op een totale deceptie. In lijn met veel te veel races dit seizoen, hield zijn auto het op zijn lievelingscircuit in de achtste ronde alweer voor gezien. En dat voor het oog van circa 80.000 eigen fans. 
Weer sloeg de pechduivel toe. ,,Ongelofelijk. Ik kan dit écht niet geloven’‘, verzuchtte Max Verstappen over de boordradio, zijn hoofd met daarop de speciale oranje leeuwenhelm driftig heen en weer schuddend.


Later sprak hij voor de camera van Ziggo nog zijn ongeloof uit. ,,Het is gewoon een drama. Enorm teleurgesteld. Niet allen voor mezelf, ook voor de fans. Een duur ticket kopen en na acht ronden val je uit. Dat mag niet gebeuren bij een topteam. Kun je zeggen: geen geluk? Nee, dit is gewoon slecht.

Volgende week staat de Grand Prix van Italië op het programma, maar Verstappen kijkt niet uit naar Monza. ,,Dat wordt weer helemaal niets. 
Wat we nu moeten doen is zorgen dat het niet meer gebeurt. Dit mag gewoon niet voor een topteam."

,,Hoe lang ik het nog volhoud? Ik weet niet… Niet lang."

Ziggo Sport F1 on Twitter

Max woedend bij @jackontracks!: 'Heel slecht van Red Bull! Dit houd ik niet lang meer vol zo!' #ZiggoSport #F1 #BelgianGP #MaxVerstappen https://t.co/szXiE8kGeu

Vooraf had hij er nog zoveel zin in. Met een enorme glimlach werd hij twee uur voor de start bij de drivers parade rondgereden in een oldtimer langs alle oranje fans. ,,Dit geeft me kippenvel. Geweldig dit’‘, schreeuwde hij in de mircrofoon van Jack Plooij, die voor de gelegenheid een interview af mocht nemen voor de Max Verstappen Tribune. Of hij nog kans had op winst, was een van de vragen. ,,Nou, daar heb ik wel heel veel geluk voor nodig’‘, reageerde Verstappen realistisch. ,,Het podium? Dat probeer je altijd. Maar het belangrijkste is om de race goed uit te rijden."

Profetische woorden, zo bleek later. Want na acht rondjes was het alweer klaar. Zijn zesde uitvalbeurt in twaalf races, dit pechseizoen.