De aanleg van de Paradijsweg in Ter Aar. Bij de feestelijke opening van de weg gaf muziekvereniging Arti et Religioni acte de presence.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van de Paradijsweg in Ter Aar. Bij de feestelijke opening van de weg gaf muziekvereniging Arti et Religioni acte de presence. © Beeldbank Cultuur Historische Vereniging Ter Aar

Waarom bewoners in 1964 dolblij waren met de komst van de Paradijsweg in Ter Aar

groene hart in...Decennialang moesten kwekers in Ter Aar met een bootje over de Langeraarse Poel roeien om aan de slag te kunnen op hun kwekerij. Het vervoeren van hun bloementeelt kostte zo ontzettend veel tijd. In 1964 kwam hiervoor eindelijk een oplossing: de Paradijsweg werd aangelegd.

 1. Luister hier alle afleveringen van ‘Wat dreef Tristan?’
  Podcast

  Luister hier alle afleverin­gen van ‘Wat dreef Tristan?’

  Op 9 april 2011 richtte Tristan van der Vlis een bloedbad aan in het winkelcentrum bij hem om de hoek in Alphen aan den Rijn. Destijds is er een hoop onderzocht, maar er zijn 10 jaar later nog zoveel vragen. AD-Verslaggevers Carla en Marco gaan in gesprek met politie, justitie, ooggetuigen en ggz. Ook proberen ze de ouders voor hun microfoon te krijgen die nog steeds om de hoek van de Ridderhof wonen. Zo proberen ze het drama te ontrafelen en te begrijpen wat er mis ging in het hoofd van Tristan.
 1. Samenvatting: RKC Waalwijk - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Winst voor Ajax ondanks zwak optreden

  11 april
 2. Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co
  Play

  Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co