Harde wind bemoeilijkt carnavalsoptochten in Groene Hart

VIDEODiverse carnavalsverenigingen in het Groene Hart hebben vandaag noodgedwongen extra maatregelen moeten nemen om de jaarlijkse optochten door te laten gaan. Reden voor de aanscherping was de harde wind.

De praalwagens in Boskoop mochten niet hoger zijn dan vijf meter, besloot de organisatie vanochtend. Hierdoor moesten zeven praalwagens zo worden aangepast, dat ze alsnog mee konden rijden.

In Reeuwijk kregen de bouwers van de carnavalswagens het advies alles goed vast te maken. Ook raadde de organisatie aan, in verband met de verzekering, windschade zo snel mogelijk te herstellen.

In Boskoop vertrok de bonte stoet van 34 wagens en loopgroepen - bijna 800 deelnemers – rond 13.00 uur vanaf het terrein van de oude veiling. Een uur later kwam de eerste wagen aan in het centrum. Het thema van de optocht was dit jaar ‘Kleurrijk’.  

Zijwind gevoelige wagen bij carnavalsoptocht Boskoop
Volledig scherm
Zijwind gevoelige wagen bij carnavalsoptocht Boskoop © René Cazander
 1. Onwerkelijk stil in Alphens vogelpark: Avifauna blijft vliegen met arenden om de routine te behouden
  PREMIUM
  VIDEO

  Onwerke­lijk stil in Alphens vogelpark: Avifauna blijft vliegen met arenden om de routine te behouden

  Het is een onwerkelijk gezicht bij de vogeldemonstratie in Avifauna. Normaal zitten er vele tientallen mensen op de tribune als de machtige zeearend over de vijver komt aanvliegen. Nu is het leeg en stil. ,,Dit is natuurlijk niet waar we het hele jaar voor werken’’, zegt verzorger Rob Baaijens (24), die een stukje vlees naar de arend gooit. ,,Maar we blijven lekker met ze vliegen. Dat vinden de vogels het fijnst en dan zijn we er ook helemaal klaar voor als het park weer open mag.’’
 2. Scholieren en docenten ‘gevangen’ op zeilschip door corona: ‘Dit is het meest vrije stukje Nederland’
  PREMIUM

  Scholieren en docenten ‘gevangen’ op zeilschip door corona: ‘Dit is het meest vrije stukje Nederland’

  Vijfentwintig middelbare scholieren, vier docenten en twaalf crewleden zitten door het coronavirus vast op het zeilschip Wylde Swan. In het Caribisch gebied werden alle havens gesloten. Daarom komt het schip nu zeilend terug naar Nederland. Onder de opvarenden zijn engineer Pim van Dijk uit Vinkeveen en wiskundedocent Ben Geels uit Gouda. ,,Geen zorgen hoor, wij vermaken ons hier uitstekend.’’