Steekincident Alphen: 16-jarige Amsterdammer overleden, 18-jarige jongen opgepakt

VIDEO/UPDATEBij een steekpartij aan de Robijnstraat in Alphen is vannacht een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Nog eens drie mensen zijn gewond geraakt. Inmiddels is duidelijk dat een 18-jarige jongen uit Alphen als verdachte wordt gezien.

Het 16-jarige slachtoffer is na het steekincident het huis uit gevlucht. Even verderop troffen agenten hem aan en hebben zij geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Drie andere mensen raakten gewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen. Zij zijn buiten levensgevaar. Een 17-jarige voorbijganger raakte lichtgewond.

De politie een 18-jarige verdachte opgepakt. De toedracht van de steekpartij is nog onbekend. De politie vermoedt dat het om een incident in de relationele sfeer gaat.

Omwonenden

Het dodelijke incident vond rond 1.00 uur vannacht plaats. Veel omwonenden kwamen naar buiten om te zien wat er gebeurd was. De verdachte was in eerste instantie zijn gevlucht, maar is later in de Robijnstraat aangehouden. Op meerdere plekken op straat was ook bloed te zien.

De politie had tot vroeg in de ochtend een deel van de omgeving afgesloten met lint. Bewoners vertellen dat ze niks gehoord hebben. ,,Ik lag op bed en hoorde veel lawaai. Toen ben ik naar buiten gegaan en hoorde ik wat er gebeurd was”, vertelt één van hen.

Ook burgemeester Spies van Alphen heeft inmiddels gereageerd op de steekpartij: ,,Ik betreur dit incident in de familiesfeer en leef mee met de slachtoffers en hun familieleden.”

Dodelijke steekpartij Topaasplantsoen
Volledig scherm
Dodelijke steekpartij Topaasplantsoen © 112HM