Woerdense predikanten openen bellijn: ‘Een luisterend oor voor iedereen’

VideoWoerdenaren die hun verhaal kwijt willen, kunnen sinds deze week bellen met Het Oor. De bellijn is een initiatief van Woerdense predikanten en pastores. ,,Een plek waar je troost kunt vinden, ook al is het over de telefoon”, zegt dominee Joost Schelling.

Quote

We horen dat er een enorme behoefte is aan contact. Mensen willen hun verhaal kwijt en zitten met vragen.”

Dominee Joost Schelling

Tien predikanten en pastores uit Woerden bemannen de nieuwe bellijn 0348-215030. De coronacrisis was voor hen aanleiding om het telefoonnummer te openen. ,,We houden normaal gesproken iedere donderdag inloopspreekuur bij De Plint”, vertelt dominee Joost Schelling. Omdat dit buurthuis nu gesloten is, zochten Schelling en zijn collega’s naar alternatieven. ,,Het leek ons juist goed om in deze tijd present te zijn. We horen ook vanuit onze achterban dat er een enorme behoefte is aan contact. Mensen willen hun verhaal kwijt en zitten met vragen.”

De lijn is op werkdagen van 12.00 tot 18.00 uur bereikbaar. ,,We hebben een rooster gemaakt waarbij iedereen een blok van drie of zes uur bij de telefoon zit”, legt Schelling uit. ,,Dat is geen fysieke telefoon die doorgegeven wordt hoor, maar het nummer staat steeds naar één van ons doorgeschakeld.” Deze week kunnen bellers naast Schelling ook Gertjan Robbemond, Maarten Diepenbroek, Martine van der Herberg, Paulien Vervoorn, Margriet van der Kooij en Jacco Overeem aan de lijn krijgen.

In samenwerking met indebuurt Woerden