Zo staat vader Jelle 24 uur lang achter de koekenpan voor dolfijntherapie dochter Ive

VIDEO-UPDATE24 uur lang bakken Jelle en Germa Bos uit Gouda vandaag pannenkoeken voor een euro per stuk. Hiermee financiert het echtpaar de tweede dolfijntherapie in Curaçao voor hun dochter Ive (9).

De keukentafel staat vol met stapels pannenkoeken. Het aanrecht is volledig afgedekt met folie, om aangekoekt beslag te voorkomen. Vader Jelle Bos heeft intussen al honderden exemplaren gebakken.  Vanaf 11.00 uur lopen de eerste klanten al binnen. De eerste bezoeker koopt twaalf stuks. ,,Dan hoef ik geen avondeten meer te halen”, zegt ze tevreden. 

Duizend bestellingen

In de voortuin staat een grote partytent met daaronder een aantal tafels en banken. Daar kunnen de mensen rustig eten. Dat de animo nog groter is dan de eerste bakmarathon van twee jaar geleden is te merken. ,,Ik heb donderdagavond alvast driehonderd stuks gebakken’’, zegt Jelle. ,,Anders had ik niet alle bestellingen rond kunnen krijgen. Dat zijn er wel duizend. Sommige bestellingen kon ik helaas niet doen. Anders had ik geen tijd meer over voor de spontane bezoekers.” 

Nachtwerk

Zijn vrouw en moeder helpen intussen met het maken van het beslag en het opstapelen en inpakken van de pannenkoeken. Onafgebroken gaat Jelle door tot de dag erna. En midden in de nacht? Dan is het nog steeds druk zat. ,,Vorige keer had ik in de nacht twee keer een half uur zonder bezoekers. Eerst had je mensen die hier hun avondeten halen. Later op de avond kwamen mensen die na het stappen een pannenkoekje wilden en rond 03.00 uur kwamen er nog collega’s langs”, vertelt hij. Morgenochtend gooit hij het laatste beslag in de koekenpan. ,,We gaan in ieder geval door tot 11.00 uur, misschien nog wel langer.” 

Quote

Ik heb donderdag­avond alvast driehon­derd stuks gebakken’’,

Jelle Bos

Blaren

Tijd om van de kookpitten weg te lopen, heeft hij bijna niet. De Gouwenaar bakt met drie pannen tegelijkertijd. ,,Ik begin al blaren te krijgen”, zegt hij. Met een lach voegt zijn vrouw Germa eraan toe: ,,Gelukkig liggen dit keer de pleisters alvast klaar.” 

Dolfijntherapie

Met deze marathon hoopt het tweetal de dolfijntherapie van hun dochter Ive te bekostigen. Ze heeft het zeer zeldzame 18p-tetrasomie syndroom en kan daardoor bijna niet praten.  Het gaat om een programma waarbij dolfijnen worden ingezet voor de ontwikkeling van kinderen. 

Meer dan 2500 pannenkoeken

Jelle: ,,Als ik in dit tempo doorga, bak ik misschien wel meer dan 2500 pannenkoeken. Ik denk dat er de volgende ochtend meer beslag bij gehaald moet worden.”

Volledig scherm
Jelle en Germa Bos gaan vrijdag 24 uur pannenkoeken bakken om dolfijntherapie voor hun dochter Ive mogelijk te maken. © Pim Mul

In samenwerking met indebuurt Gouda