Zo traint Anouk voor halve finale Dancing with the Stars: ‘Nu willen we die finale ook’

VIDEOVoormalig profvoetballer en tv-bekendheid Anouk Hoogendijk uit Mijdrecht staat op de rand van de finale van het dansprogramma Dancing with the Stars op RTL4. Ze is vastberaden voor de een na laatste show: ,,We moeten knallen, want nu wil ik die eindstrijd halen ook."

Al wekenlang staat het leven van de oud-international en -speler van onder meer Ajax en Arsenal volledig in het teken van dansen. Samen met haar danspartner Jesse Wijnans overleefde ze tot nu toe de afvalrace voor BN-ers op televisie. Met Rapper Keizer, Barrie Stevens, Samantha Steenwijk en Bibian Mentel wordt zaterdag in de halve finale gestreden voor vier plekken in de finale.

Hoe staat het ermee, Anouk? 

,,We gaan goed, zijn erg constant. Van de jury krijgen we telkens veel 8-en. Dat is prima, maar we willen nu een keer subliem scoren en zonder twijfels naar de finale doorstoten. Aan de andere kant: Tooske kreeg afgelopen zaterdag allemaal 10-en van de jury en lag er vervolgens wel gewoon uit. Dat was schokkend. Zo kan het dus ook gaan. Het is een onzeker bestaan."

Loopt de spanning meer op of raak je beter op dreef? 

,,Natuurlijk is het super spannend. De verschillen met de concurrentie zijn heel klein en we hebben écht meer stemmen nodig om deze week niet weer in de gevarenzone terecht te komen. Anderzijds merk ik dat ik de dansen steeds sneller oppak. De pasjes, de bewegingen. Ik zit er helemaal in."

Ga je het straks niet heel erg missen allemaal? 

,,Ja, zeker. Dansen is gewoon heel leuk en we zitten met z'n allen in een bubbel. Zelf zit ik onderhand van top tot teen onder de blauwe plekken - nog erger dan voetballen joh!- en ik ben redelijk vermoeid. Toch sta ik elke dag weer op met het gevoel: yes, ik mag dansen!"

Wat ga je zaterdag doen? 

,,Voor het eerst moeten we twee dansen oefenen, dus dat betekent deze week extra drukte met trainen. De jurydans is de Quick Step en daarnaast mogen we zelf een freestyledans uitzoeken. Dat mag van alles zijn: van hip hop tot ballroom. Die hou ik nog even voor mezelf, maar we hebben mijn favoriete dans uitgekozen. Dus ik heb er erg veel zin in!”

Volledig scherm
Anouk Hoogendijk en Jesse Wijnans © Videostill

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden