Jubileumconcert Jostiband één groot feest

Wat lang niet elke artiest voor elkaar krijgt, is de Jostiband wel gelukt: in een uitverkocht Ziggo Dome staan. Samen met hun idolen, zoals Guus Meeuwis en Gerard Joling, traden ze op voor 11.000 fans. AD.nl was er live bij.

Volledig scherm
© anp

Het concert begon met een video van Armin van Buuren en zijn nummer 'This is what it feels like'. Gerard Joling speelde met de band 'Het kleine café aan de haven', het nummer waar vantevoren zoveel om te doen was omdat Vader Abraham het zelf graag met de Jostiband had gezongen.

René Froger zong samen met de Jostiband 'Bloed, zweet en tranen' en Guus Meeuwis speelde met de band 'Brabant'. Ellen ten Damme stal de show door zingend op een schommel acte de présence te geven. Maan kreeg iedereen stil met haar cover van Marco Borsato's 'Als alle lichten zijn gedoofd'.

De Jostiband nodigde zelf alle artiesten uit. Niet alle wensen konden worden vervuld: zo kon Adele niet komen en ook veel dj's hadden andere verplichtingen. Maar veel droomartiesten kwamen wel.

Niemand minder dan koning Willem-Alexander was ook aanwezig bij het concert. Orkestlid Delia Nap (38) vertelde vorige week dat het haar droom is hem de hand te mogen schudden.

Artikel gaat verder onder de video.

Zenuwen
De orkestleden waren vanmorgen vroeg vertrokken met bussen vanuit Zwammerdam, de plek waar hun oefenruimte sinds 1974 is gehuisvest. Van zenuwen leken de meeste orkestleden geen last te hebben. Orkestleider Lyan Verburg vertelde afgelopen weekend dat het hoog tijd werd dat het concert ging plaatsvinden. Verburg: ,,We zijn allemaal een tijd flink geleefd. Op een leuke manier, hoor. Maar straks kan het in de woningen van cliënten ook weer over iets anders gaan dan het jubileumconcert.''