Volledig scherm
Amine A. werd op 1 juni in zijn woning in Moordrecht gearresteerd. © 112hm.nl

OM: hoofdagent Amine A. lid van criminele organisatie

Het Openbaar Ministerie verdenkt hoofdagent Amine A. uit Moordrecht van deelname aan een criminele organisatie. Hij zou geholpen hebben bij het leegroven van meer dan twaalf hennepkwekerijen.

De 27-jarige Moordrechter zit sinds 1 juni vast, na zijn arrestatie met veel machtsvertoon.

Hennepkwekerijen
Door zijn toegang tot het systeem van de politie, kon hij aan handlangers voor steekpenningen doorspelen dat in panden in Alphen, Waddinxveen, Schoonhoven, Bodegraven en Hazerswoude Dorp hennep aanwezig was. Nog voor politiecollega's deze kwekerijen konden oprollen, roofden handlangers deze leeg. Ook gaf hij informatie door over de aanwezigheid van politie rond de betreffende locaties.

Andere verdachten
Naast Amine zitten ook Yassine H. (27 jaar uit Den Haag), Mohamed A. (27, Alphen) en Khalid A. (29, Leidschedam) vast. Alleen de Moordrechtse vriendin van A. verblijft niet in voorlopige hechtenis.,,We verdenken haar wel van medeplichtigheid'', stelt het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM kwamen over de verdachten veel tips binnen via Meld Misdaad Anoniem. De agent is geschorst door zijn werkgever, waarvoor hij bij het politieteam Waddinxveen-Zuidplas werkt. Vrijdag is de eerste tussentijdse rechtszitting.

Groene Hart