Verdachte wethouders ontkennen corruptie: ‘We hebben altijd naar eer en geweten gehandeld’

De twee verdachte wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui zeggen altijd ‘naar eer en geweten gehandeld te hebben’. Dat laten ze weten via een persbericht naar aanleiding van het corruptieonderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen hen is gestart.

De wethouders ontkennen corrupt te hebben gehandeld. ‘Wij hebben altijd naar eer en geweten gehandeld en zien de uitkomsten van het onderzoek dan ook met vertrouwen tegemoet’, schrijven De Mos en Guernaoui. ‘We herkennen ons niet in de verdachtmakingen, maar willen dit onderzoek niet frustreren door na dit persbericht verdere mededelingen te doen. We onthouden ons daarom verder van commentaar.’ Ze zeggen ‘diep geraakt en volledig uit het veld geslagen’ te zijn.  

De twee wethouders leggen hun functie tijdelijk neer, zoals burgemeester Krikke hen vanmiddag had verzocht. 

Karaktermoord

De raadsleden van de politieke partij nemen het in een schriftelijke verklaring op voor hun twee wethouders. ‘Het heeft er alle schijn van dat er karaktermoord gepleegd wordt op onze wethouders,’ schrijven zij. ‘Zij strijden te vuur en te zwaard voor een betere stad en voor het dienen van de belangen van onze tienduizenden kiezers. En ja, daar hoort het vechten voor de belangen van ondernemers – de kurk waar onze stad op drijft – zeker bij.’

De twee wethouders worden verdacht van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. De Mos en Guernaoui worden onder meer verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. ‘Het realiseren van nachtvergunningen en een bruisende horeca behoorden tot de speerpunten tijdens de verkiezingscampagne van maart 2018. Met trots hebben we dit ook in het collegeakkoord gekregen en werken onze wethouders aan de uitvoering’, aldus Groep de Mos-fractievoorzitter Arjen Dubbelaar.

Lees meer over het onderzoek naar het corruptieschandaal in ons dossier.

Volledig scherm
Richard de Mos en Rachid Guernaoui. © Frank Jansen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag