Volledig scherm
Boeren eerder deze week op de N11 © Josh Walet

‘Boerenmotie’ valt verkeerd in Alphense raad

Het zou een hartverwarmend signaal zijn, dachten CDA, SGP en VVD in de Alphense gemeenteraad: een motie ‘Trots op de boer’ om de demonstrerende agrarische stand een hart onder de riem te steken. Maar door de uitwassen van deze week, met de grafkist met opschrift ‘Jesse’ (Klaver) en bedreigingen richting minister Carola Schouten, kwam hun initiatief in een ander daglicht te staan.

Iedereen was het erover eens, ook de indieners, dat de pluim beslist niet bedoeld was voor de oproerkraaiers onder de demonstranten. Maar, zo stelden Ernst-Jan Straver (PvdA) en Caroline Blom (CU), ook kwekers, brandweerlieden, agenten, transporteurs, bouwers, onderwijzers en verpleegkundigen verdienen steun. De motie vonden zij dan ook obligaat. ,,Landelijke politiek’’, oordeelde Ank de Groot (RGL).

Wethouder Kees van Velzen (Groene-Harteconomie, CDA) gaf de discussie een praktische wending door te vertellen dat hij samen met Nieuwkoop en Kaag en Braassem met LTO in gesprek is over de stikstofproblematiek. ,,Binnen de grenzen van onze mogelijkheden helpen we mee.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195