Volledig scherm
De hefbrug in Boskoop is nog enkele weken dicht om de torens te kunnen verstevigen. © Josh Walet

Dorpsraad heeft zorgen over veiligheid hefbrug, ook na 18 november

De Boskoopse dorpsraad maakt zich zorgen over de veiligheid van de hefbrug, ook als deze na 18 november voorlopig is verstevigd.

,,De hefbrug is een oude dame, kan zij al het zware vrachtverkeer straks wel weer aan? En blijven de torens stabiel als de brug weer vaak open moet voor schepen?” Dat vraagt voorzitter van de dorpsraad Ria de Groot zich hardop af. 

De hefbrug werd donderdag 10 oktober plotseling afgesloten door de provincie Zuid-Holland omdat de torens instabiel zouden zijn. Tot 18 november blijft de brug dicht om de torens te kunnen verstevigen, maakte verantwoordelijk bestuurder Floor Vermeulen (zelf Boskoper) afgelopen vrijdag bekend. Een tegenvaller, reageert De Groot. ,,Ik snap wel dat veiligheid voor alles gaat en heb ook veel respect voor de duidelijke manier waarop de provincie alle betrokkenen informeert, maar 18 november is nog een eind weg en natuurlijk hadden we gehoopt dat de brug eerder weer open zou kunnen.”

Parochie

Op 16 november is de intocht van Sinterklaas in Boskoop. De Groot maakt zich geen zorgen dat deze moet worden geschrapt. ,,Natuurlijk moet Sint hier komen, maar het heeft op dit moment ook weinig prioriteit. Het belangrijkste is dat ons dorp zo snel mogelijk weer goed bereikbaar wordt.” Autoverkeer moet omrijden via Alphen of Waddinxveen.

Het stoorde De Groot dat de eigenaar van containerhaven Alpherium ook eind vorige week bij de provincie bleef aandringen om het brugdek weg te halen, zodat de scheepvaart snel kan worden hervat. Dat is te onveilig, benadrukte Vermeulen nog maar eens. ,,Die mensen preken alleen maar voor eigen parochie", vindt De Groot. ,,Ze gaan eraan voorbij dat ons hele dorp is gedupeerd.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195