Volledig scherm
De hefbrug in Boskoop is al sinds 10 oktober gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. © Josh Walet

Hefbrug Boskoop nog week langer dicht: brug op 24 of 25 november weer open

De Boskoopse hefbrug blijft nog langer gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. De jongste prognose is nu dat de brug op zondag 24 of maandag 25 november weer open kan.

Dit heeft de provincie Zuid-Holland zojuist bekendgemaakt. De brug werd op 10 oktober in opdracht van de provincie plotseling met hekken afgezet, omdat de torens instabiel zouden zijn. De afgelopen weken zijn zwakke plekken versterkt en zijn de extra roestplekken die bij inspectie werden gevonden ook grotendeels aangepakt. 

Aangetast

De extra tijd is onder meer nodig om te voorkomen dat door weersinvloeden nieuwe constructiedelen heel snel wéér worden aangetast. Als dit pas later wordt gedaan, duurt de stremming zeker tien dagen, meldt provinciebestuurder Floor Vermeulen (zelf Boskoper) in een brief aan Provinciale Staten.

Nu al is duidelijk dat na deze stremming nog aanvullend onderhoud aan de Boskoopse hefbrug moet worden gedaan. Dat zou in het eerste kwartaal van 2020 gebeuren, meldde Vermeulen eerder. In zijn meest recente brief aan PS heeft hij het echter over de eerste zes maanden van 2020. Het moment van afsluiting wordt in overleg met ondernemers, schippers en andere belanghebbenden bepaald. Hoe lang de stremming dan zal duren, is nog onduidelijk.