Volledig scherm
De Boskoopse hefbrug is sinds 10 oktober gestremd voor auto- en vrachtverkeer. © Josh Walet

‘Meebetalen aan extra brug in Boskoop? We betalen al genoeg belasting’

De eigenaar van de Alphense containerhaven en ondernemersclub VOA zijn niet van plan mee te betalen aan een extra brug over de Gouwe (of een tunnel eronderdoor) bij Boskoop. Wel vinden ze dat de provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen snel moeten komen met een oplossing voor de verkeersproblemen in en rond het kwekersdorp, die nu worden verergerd door de afsluiting van de onveilige hefbrug.

Geld steken in een extra brug of een tunnel? Directeur Luc Smits van CCT (eigenaar van containerhaven Alpherium) snapt niet zo goed dat Boskopers en de CDA-fractie in Alphen dat van hem verlangen. Zij meldden dit onlangs in deze krant. ,,Wij betalen al genoeg belasting aan de overheid en die is verantwoordelijk voor het aanpakken van dit soort knelpunten”, reageert Smits. ,,Moet iedereen die over de Van Brienenoordbrug rijdt dan ook gaan meebetalen als er eens een fors probleem is met deze brug? Ik zie dat niet gebeuren.” 

Gouwebos

De provincie en de gemeente Alphen denken aan een extra brug bij Boskoop, ter hoogte van het Gouwebos of de Halve Raak. Een tunnel wordt ook niet uitgesloten. Wat dat gaat kosten, is nog onduidelijk, in ieder geval tientallen miljoenen euro’s. De Alphense gemeenteraad weigerde onlangs alvast 25 miljoen in een potje te doen, zoals de VVD had voorgesteld. 

De VOA kan haar pakweg duizend leden niet dwingen geld te steken in een brug of tunnel, benadrukt bestuurslid Dennis van der Werff. ,,Een bijdrage van het lokale bedrijfsleven aan infrastructuur vinden wij ook prematuur. Wij vinden het primair de taak van de provincie en gemeenten. Burgers en bedrijven betalen al mee via de belastingen die zij heffen.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195