Volledig scherm
Johnny Jansen . © BSR Agency

Johnny Jansen verlengt contract bij SC Heerenveen

Het was de afgelopen weken niet de vraag óf maar wanneer Johnny Jansen zijn handtekening zou zetten onder een nieuw contract als trainer van SC Heerenveen. De 44-jarige Fries is ook de komende twee seizoenen werkzaam in het Abe Lenstra Stadion.

,,Er was geen enkele twijfel. Nul”, laat technisch manager Gerry Hamstra weten in een eerste reactie. ,,We werken gewoon goed samen. Johnny is een echte clubman en het was in de zomer een logische stap om hem te benoemen tot hoofdtrainer. Ik kende Johnny toen al drie jaar, maar je moet altijd even afwachten hoe hij het als eindverantwoordelijke gaat doen. Als ik zie hoe hij zich heeft ontwikkeld en hoe hij dingen voor elkaar heeft gekregen, dan weet ik zeker dat we met elkaar de volgende stappen kunnen zetten.”

Quote

Ik heb totaal geen twijfels gehad. Het gaat erom dat je samen ergens aan werkt.

Johnny Jansen

Jansen sprak zelf van een ‘handjeklap’, waarmee zijn nieuwe contract werd bezegeld. Hij is nu tot medio 2022 trainer in het Abe Lenstra-stadion. ,,Het was eigenlijk heel simpel: de club deed een aanbieding, wij deden een tegenaanbieding en uiteindelijk komt dat bij elkaar. Ik heb totaal geen twijfels gehad. Het gaat erom dat je samen ergens aan werkt. Veelzeggend voor mij was dan ook dat onze eerste afspraak helemaal niet over geld ging. Het ging over de randvoorwaarden: hoe kunnen we met elkaar verder komen? Dat was onze prioriteit.”

Jansen was eerder jarenlang jeugdtrainer, hoofd opleidingen en assistent-trainer bij de club. Nu is Jansen aan zijn eerste volledige jaar bezig als hoofdtrainer van Heerenveen, dat in de eerste seizoenshelft goed presteerde. De club gaat op de achtste plaats de winterstop in.

Met het verlengen van Jansen heeft Heerenveen de belangrijkste voetbalposten voor de komende jaren bezet. Eerder deze maand werd bekend dat technisch manager Gerry Hamstra bijtekende tot medio 2022.