Iris, Mike en baby James.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris, Mike en baby James. © Pim Ras

‘Noem James alsjeblieft geen coronababy. Dat is zo'n fout woord’

KeerpuntHeeft het pandemietijdperk, dat nu al maanden voortduurt, ook voor iets positiefs gezorgd? In de serie Het keerpunt brengen we verhalen van mensen die hun leven ingrijpend op de schop namen. Vandaag: Mike van ’t Hoff (28) uit Barendrecht (Zuid-Holland). Van vrij en blij naar trotse familieman met Opel.

 1. Het einde van de couveuse? Onderzoekers aan de TU Eindhoven ontwikkelen kunstbaarmoeder

  Het einde van de couveuse? Onderzoe­kers aan de TU Eindhoven ontwikke­len kunstbaar­moe­der

  In Nederland wordt ongeveer zeven procent van alle baby's te vroeg geboren. Een premature geboorte kan levensgevaarlijk zijn. Onderzoekers aan de TU Eindhoven werken daarom aan een ‘kunstbaarmoeder’, een soort couveuse 2.0 die de overlevingskansen en levenskwaliteit van extreem vroeggeboren baby’s moet vergroten. ,,Binnen acht jaar willen we de eerste extreem vroeggeboren baby’s helpen.”
 2. Na zijn echtscheiding vond Mike eindelijk rust in een speciaal huis voor gescheiden ouders
  PREMIUM

  Na zijn echtschei­ding vond Mike eindelijk rust in een speciaal huis voor gescheiden ouders

  Door heel Nederland kun je ze vinden: de Parentshouses. Dat zijn huizen waar gescheiden ouders tegen een lage huurprijs een tijdelijke woonruimte krijgen, zodat problemen in de thuissituatie niet escaleren. Maar hoe leef je in zo’n woning? Mike Claus (33) uit Raalte heeft er gebruik van gemaakt, waardoor hij dicht bij zijn kinderen kon blijven wonen. ,,Het gaf veel rust in een roerige tijd.’’