PREMIUM
Boeren in de stress om hitte: ‘Tarwe brandt gewoon weg’
Boeren vrezen voor hun gewassen, nu de temperaturen boven de 30 graden stijgen. De hitte kan ervoor zorgen dat onder meer uien, aardappelen en tarwe verschroeien.
Delen per e-mail
Door de droogte van de afgelopen tijd hebben de gewassen weinig reserves, zegt Joris Baecke, voorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie in Zeeland. ,,We zijn al met een achterstand begonnen. Als de temperaturen niet al te hoog zijn, dan kunnen gewassen prima dealen met de droogte, maar boven de 35 graden verschroeien ze. Dan treedt er heel snel slijtage op.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs. -
In deze stad kost een rondje op het terras het minst
Op een terrasje zitten is wéér duurder geworden. Gemiddeld betaal je in een Nederlandse stad 23,35 euro voor een rondje wijn, bier, koffie en fris. Amsterdam is de duurste terrasstad van ons land. Voor de vijfde keer eindigt de hoofdstad bovenaan de jaarlijkse lijst van horeca-adviesbureau Van Spronsen & partners, die aan zijn dertiende editie toe is. -
Koken & eten
Ook jodenkoeken krijgen een nieuwe naam: 'We hoefden er maar twee letters af te snoepen’
De gele blikken gevuld met de overheerlijke jodenkoeken, wie kent ze niet? Sinds kort hebben de koeken een nieuwe eigenaar, bakkersfamilie Pater. De koeken blijven even lekker, maar krijgen wel een nieuwe naam: Odekoeken.
-
Barbecueërs maken graag goede sier met een luxe, dure barbecue
Barbecueën is leuk. En lekker. In toenemende mate is de soort barbecue die je gebruikt een statussymbool aan het worden. We willen kwaliteit, ook als het om buiten koken gaat, maar vooral ook indruk maken op de buitenwereld. -
PREMIUM
Is er een toekomst voor de euro? ‘Hij stort ons vanzelf in een crisis, bereid je daar op voor’
Is de euro nog wel houdbaar nu vooral de rijkere eurolanden van de munt lijken te profiteren? Renske Leijten (SP) mikt op een noordelijke en een zuidelijke euro, Hans Vijlbrief (D66) vraagt geduld: eurolanden moet meer naar elkaar toe groeien. -
Milieuvervuiling door autobanden in 2050 opgelost, zegt Michelin
Over 30 jaar zullen autobanden niet langer het milieu vervuilen. Dat belooft Michelin, een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld.