Achraf Sabry met zijn dochter Rana. ,,Iedere keer dat we langs de plek rijden, zegt ze ‘hier vonden we de rode auto, papa’, dat doet me veel”, vertelt Achraf trots.
Volledig scherm
PREMIUM
Achraf Sabry met zijn dochter Rana. ,,Iedere keer dat we langs de plek rijden, zegt ze ‘hier vonden we de rode auto, papa’, dat doet me veel”, vertelt Achraf trots. © Angeliek de Jonge

Held Achraf (29) redde een vrouw uit het water: ‘Toen ik zag dat ze gezond was, voelde dat heel goed’

Zonder Achraf Sabry (29) had de oudere vrouw uit IJsselstein, die met haar auto ondersteboven in een sloot belandde, misschien niet meer geleefd. De Benschopper twijfelde geen moment, sprong in het water en haalde vlakbij de A2 de automobiliste uit de sloot.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald
  Play

  GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald

Utrecht