Trailrunner Jim Schouten (59) uit Kockengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Trailrunner Jim Schouten (59) uit Kockengen. © Angeliek de Jonge

Waarom Jim (59) uit Kockengen acht dagen met honderden andere ‘gekken’ door de Alpen rent

Twee jaar geleden liep hij 1100 kilometer door de Pyreneeën. Dit jaar gaat de 59-jarige Jim Schouten uit Kockengen opnieuw de bergen in. Samen met een hardloopmaatje zal hij in acht dagen tijd ruim 255 kilometer en 14.310 hoogtemeters afleggen in de Alpen.

 1. Eén keer, maar nooit weer: Christiaan (24) stond op de boerenkalender en vond dat doodeng
  PREMIUM

  Eén keer, maar nooit weer: Christiaan (24) stond op de boerenka­len­der en vond dat doodeng

  Christiaan Verhoef (24) prijkte in 2018 met ontbloot bovenlijf op de eerste boerenkalender van Nederland. Zijn ervaring voor de camera bleek eenmalig, want de Schalkwijker houdt zich liever bezig met het familiebedrijf met 300 melkkoeien. Ondanks de nauwe familiebanden werd het ook tijd voor wat zelfstandigheid. Nu woont hij op zichzelf, maar op 200 meter van zijn ouders: ,,Ik schuif nog vaak aan voor een hapje eten.’’
 2. 57-jarige Jim uit Kockengen rende 1100 (!) kilometer door de Pyreneeën
  PREMIUM

  57-jarige Jim uit Kockengen rende 1100 (!) kilometer door de Pyreneeën

  Iedere dag 30 kilometer trailrunnen − hardlopen door de natuur. En dat zes weken achtereen. De 57-jarige Jim Schouten liep van de Atlantische kust naar de Middellandse Zee. Over de bergtoppen van de Pyreneeën legde hij een afstand van 1.100 kilometer af. Als voorbereiding liep hij vanuit zijn woonplaats Kockengen geregeld naar zijn werk in Nieuwegein, waar hij directeur is van een exameninstituut. ,,Toch zo’n halve marathon per dag.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht