Correspondent VS: ‘Als ik van The New York Times was, zouden Amerikanen niets zeggen’

Podcast‘Ze vinden het interessant dat je als Nederlandse krant hun verhaal wil horen,’ zegt Amerika-correspondent Karlijn van Houwelingen over Amerikanen die op Trump stemmen in de podcast Achter het Verhaal. Volgens Van Houwelingen is de kans dat Donald Trump herkozen wordt als president van de Verenigde Staten groot.

Vrijdag ligt het boek ‘Dit is Amerika’ van de Amerika-correspondent in de winkel. Daarin beschrijft ze de strijd tussen de seksen in het land waar ze woont en werkt. Zo legt ze uit waarom het voor een vrouw erg moeilijk is om president te worden in de VS. Ook verklaart ze waarom de Republikeinen juist baat hebben bij sekse-ongelijkheid. Daarnaast licht Van Houwelingen in Achter het Verhaal een tipje van de sluier van haar bezoek aan een stripclub op. 

Alle afleveringen van Achter het Verhaal zijn te vinden op Spotify of op Apple Podcast

Volledig scherm
President Donald Trump. © AFP
 1. Moet dan nou? Een strip met God?
  Waarom

  Moet dan nou? Een strip met God?

  Lezersvraag - Moet dat nou? De afgelopen maand was er veel te doen rondom twee strips van Dirkjan waarin God voorkwam. Dirkjan is een morsige stripfiguur die elke dag nogal onbehouwen door het leven gaat, op de achterpagina van de krant. God is… dat mag u geheel zelf invullen. Ieder heeft daar zijn eigen beeld en gedachten bij, zijn eigen overtuiging, en daar wil de krant zich niet mee bemoeien. Behalve door op te komen voor de vrijheid je geloof te belijden of niet te belijden, zoals ieder zelf wil. De grondwet in Nederland is er duidelijk over, en dat koesteren wij.
 2. Lezers sturen ons aangrijpende brieven over de Hongerwinter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicatesse’ waren
  Podcast

  Lezers sturen ons aangrijpen­de brieven over de Hongerwin­ter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicates­se’ waren

  ,,Het is een taboe-onderwerp,” stelt verslaggever Bob van Huet in de podcast Achter het Verhaal. Veel overlevenden van de Hongerwinter hebben nooit met hun kinderen gesproken over hun ervaringen tijdens de winter van 1944-1945. ,,Dat merkten we ook aan de brieven die we binnenkregen op de redactie. Het is 75 jaar geleden gebeurd. Veel overlevenden voelen ook wel dat als zij hun verhaal nog kwijt willen, dit wellicht het moment is.”