Staat de zaak Thijs H. symbool voor het falen van de geestelijke gezondheidszorg?

PodcastTwee keer klopten ze radeloos aan bij de GGZ-instelling, twee keer werden ze teruggestuurd met de boodschap dat hun zoon gewoon moest wennen aan nieuwe medicijnen. Een dag later vermoordde Thijs H. twee mensen op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg. 

In de podcast Achter het Verhaal gaat presentator Kevin Goes in gesprek met verslaggevers Niels Klaassen en Carla van der Wal. Zij volgen al vanaf het begin de zaak tegen H. en duiken regelmatig in de staat van de psychische gezondheidszorg in Nederland. 

Volg Achter het Verhaal ook op Spotify of Apple Podcast.

Volledig scherm
Thijs H. © LinkedIn
 1. Moet dan nou? Een strip met God?
  Waarom

  Moet dan nou? Een strip met God?

  Lezersvraag - Moet dat nou? De afgelopen maand was er veel te doen rondom twee strips van Dirkjan waarin God voorkwam. Dirkjan is een morsige stripfiguur die elke dag nogal onbehouwen door het leven gaat, op de achterpagina van de krant. God is… dat mag u geheel zelf invullen. Ieder heeft daar zijn eigen beeld en gedachten bij, zijn eigen overtuiging, en daar wil de krant zich niet mee bemoeien. Behalve door op te komen voor de vrijheid je geloof te belijden of niet te belijden, zoals ieder zelf wil. De grondwet in Nederland is er duidelijk over, en dat koesteren wij.
 2. Lezers sturen ons aangrijpende brieven over de Hongerwinter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicatesse’ waren
  Podcast

  Lezers sturen ons aangrijpen­de brieven over de Hongerwin­ter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicates­se’ waren

  ,,Het is een taboe-onderwerp,” stelt verslaggever Bob van Huet in de podcast Achter het Verhaal. Veel overlevenden van de Hongerwinter hebben nooit met hun kinderen gesproken over hun ervaringen tijdens de winter van 1944-1945. ,,Dat merkten we ook aan de brieven die we binnenkregen op de redactie. Het is 75 jaar geleden gebeurd. Veel overlevenden voelen ook wel dat als zij hun verhaal nog kwijt willen, dit wellicht het moment is.”