Volledig scherm
PREMIUM
© Gratis

Voorbereidingen strandstation in volle gang, tunnel blijft uit

De weg is vrij voor het doortrekken van de Hoekse Lijn. Dit najaar gaan de eerste scheppen bij de boulevard al in de grond. Een tunnel in de badplaats lijkt definitief van de baan.

Dit najaar kunnen Hoekenezen de eerste voorbereidende werkzaamheden al waarnemen in hun woonplaats. Te denken valt aan het verleggen van kabels.

Het station aan het strand verrijst aan het plein waar nu verschillende winkels staan. Een deel zal tegen de vlakte moeten. De gesprekken met ondernemers lopen nog. Vast staat dat in elk geval de fietsenstalling zal verhuizen.

De voorbereidingen voor de spoorverlenging beginnen in het derde kwartaal van 2019, waarna de bouw van het spoor in het laatste kwartaal van start gaat.

Het projectbureau laat bij monde van Joan van Veen weten dat de organisatie druk is met het doorrekenen van de planning. De gerechtelijke uitspraak van afgelopen week stelt het bureau in staat 'zaken specifieker' te plannen. De organisatie werkt eveneens aan een lokaal spreekuur voor Hoekenezen die met vragen zitten.

De Raad van State maakte vorige week een einde aan een slepende discussie. Centraal daarin stond de Strandweg, die in de toekomst zal kruisen met het verlengde spoor. Omwonenden stoorden zich aan het feit dat die kruising gelijkvloers was ingetekend: zij vreesden voor verkeersopstoppingen en ongelukken.

In samenwerking met indebuurt Westland