Volledig scherm
© PRO SHOTS
1
EINDE
2
  • Reza Ghoochannejhad 18'
  • Nicolai Jørgensen 56'
  • Tonny Vilhena 70'

Beroep tegen straf Vilhena voor Feyenoord goud waard in Heerenveen

De top van Feyenoord danste en juichte vanmiddag in het vak boven de perstribune. Tonny Vilhena had de Rotterdammers zojuist op 1-2 gezet en dus was de stroef gestarte zondagmiddag toch opeens een heel lucratieve gebleken.

Nabeschouwing

Quote

En dus besliste een speler die, als het aan de tuchtcommissie had gelegen, al lang op de tribune had moeten toekijken de spannende wedstrijd.

Mikos Gouka
Volledig scherm
© PRO SHOTS
Volledig scherm
© PRO SHOTS

Mikos Gouka on Twitter

Kuyt zegt dat er in rust overleg was over feit dat Berghuis zich beter voelt op rechts. ,,Wij kunnen tegenstanders kapot spelen." #heefey

Door Mikos Gouka

In het feestgedruis was huisjurist Joris van Benthem een stralend middelpunt. Hij tekende onlangs beroep aan tegen de straf van vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk voor Vilhena omdat hij Spartaan Mathias Pogba een elleboogstoot zou hebben gegeven.

Vilhena mag in afwachting van het verschijnen voor de beroepscommissie, op woensdag 29 maart, dus gewoon voetballen. En dus besliste een speler die, als het aan de tuchtcommissie had gelegen, al lang op de tribune had moeten toekijken de spannende wedstrijd.

Dat Feyenoord in Friesland zou winnen, daar zag het lang niet naar uit. De Rotterdammers stonden erbij en keken er naar in de eerste helft. Heerenveen domineerde de wedstrijd en de 1-0 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De bedrijvige Luciano Slagveer zette met een slim hakje topscorer Reza Ghoochannejhad aan het werk. De Iraniër gooide er een gelikte schaarbeweging uit en zag verdediger Miquel Nelom volledig in de val trappen.

De terecht toegekende strafschop werd door Ghoochannejhad vakkundig benut. Maar ook na die doffe dreun was de koploper nog niet wakker in het Abe Lenstra Stadion.

Dat was pas zo na rust. Trainer Giovanni van Bronckhorst had Steven Berghuis weer aan de vertrouwde rechterkant geposteerd en Dirk Kuyt op links. De omgekeerde variant had voor de pauze de koploper nauwelijks iets opgeleverd.

Het was Berghuis die de gelijkmaker inleidde. De buitenspeler draaide zich vrij en vond de vrijgelaten Karim El Ahmadi. Uiteindelijk bleek topscorer Nicolai Jorgensen het eindstation: 1-1.

Feyenoord trapte het gaspedaal vol in en Heerenveen moest achteruit. Tonny Vilhena zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende 2-1 door vanaf links opeens op te duiken in de gevarenzone en met een droge schuiver af te ronden. Toen Slagveer en Larsson in de slotfase grote kansen gekeerd zagen worden door keeper Brad Jones, was Feyenoord opeens een forse stap dichterbij de landstitel.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© PRO SHOTS
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Bedankt voor het volgen van dit liveblog. Tot een volgende keer. Hier kunt u volgen hoe Ajax het er tegen Excelsior vanaf brengt.

Einde tweede helft! Op weg naar het kampioenschap heeft Feyenoord ook bij sc Heerenveen geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won in het Abe Lenstra-stadion met 2-1 en verstevigde daarmee de koppositie. Feyenoord heeft nu zeven punten meer dan Ajax, dat later vanmiddag nog tegen Excelsior speelt.

Nicolai Jørgensen wordt vervangen door Michiel Kramer

Volledig scherm
© PRO SHOTS

Feyenoord won op 16 oktober 2016 voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd waarin het op achterstand kwam (NEC- Feyenoord, 1-2).

Jørgensen heeft de kans de wedstrijd in het slot te gooien maar de Deen mikt net naast na aan prima lange bal. Het spel golft op en neer.

Luciano Slagveer wordt vervangen door Arber Zeneli

Jones redt tweemaal uitstekend. Eerst op een schot van Slagveer, daarna op een schot van Larsson. En dat op zijn 35ste verjaardag

Tony de Vilhena maakt zijn vierde Eredivisie-doelpunt dit seizoen en zijn eerste sinds 11 december 2016. : Steven Berhuis gaf op de 1-2 van Tonny Vilhena zijn derde assist dit Eredivisie-seizoen, allemaal in 2017.

Dirk Kuyt wordt vervangen door Bart Nieuwkoop

Volledig scherm
© PRO SHOTS

Reza Ghoochannejhad wordt vervangen door Henk Veerman

GOAL! 1-2 Feyenoord! Doelpunt Tonny Vilhena. De middenvelder haalt knap uit na een prima assist van Berghuis. De koploper leidt tegen Heerenveen dankzij de man die eigenlijk een schorsing uit moest zitten

Driekwart wedstrijd gespeeld in Heerenveen, waar de intensiteit en het tempo na rust razend hoog liggen. Feyenoord is na rust de betere ploeg.

Gevaarlijke aanval Feyenoord. El Ahmadi kan het middenveld oversteken en uithalen. Maar zijn schot smoort

Yuki Kobayashi wordt vervangen door Younes Namli

De enige Deen met meer competitiedoelpunten voor Feyenoord in 1 seizoen is John Eriksen: 22 goals in 1985/86.

Nicolai Jørgensen maakt zijn 19de Eredivisie-doelpunt dit seizoen en is direct betrokken bij 9 van de laatste 15 Eredivisie-doelpunten van Feyenoord (7 goals - 2 assists).

GOAL! 1-1 Feyenoord! Doelpunt Nicolai Jørgensen. De Deen geeft het laatste tikje en brengt de gelijkmaker op het scorebord.

Feyenoord Rotterdam on Twitter

DOELPUNT FEYENOORD!! 1-1! @njorgensen9 #heefey https://t.co/16DGAHHfKU

Wat een kans voor Feyenoord! Jorgensen geeft Botteghin een niet te missen kans, maar de verdediger ziet dat doelman Mulder de bal goed pakt. Feyeoord begint meer aan te dringen

Gele kaart Morten Thorsby

Volledig scherm
© PRO SHOTS

Tweede helft begonnen. De Friezen leiden met 1-0 tegen Feyenoord. Wat kan de koploper nog?

Mikos Gouka on Twitter

Ja, Nelom zwak in eerste helft. Duidelijk. Maar er waren er nog een paar bij de koploper die het niet hebben vandaag. #heefey

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
51%
49%
Strafschoppen
1
0
Hoekschoppen
6
10
Vrije trappen
19
14
Overtredingen
12
15
Buitenspel
2
5
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
6
6
Gered door de doelman
5
6
Schoten naast
8
5
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven