Volledig scherm
© Pro Shots

VIDEO: Toornstra bedankt Van Duinen voor goal tegen Ajax

Voordat Mike van Duinen zich meldde in de mixed-zone na het verrassende gelijkspel tegen Ajax (1-1), keek hij nog heel even op zijn telefoon, die al was volgestroomd met berichten. Een van de afzenders: Jens Toornstra, speler van Feyenoord, dat eerder op de dag met 1-2 had gewonnen van sc Heerenveen.

Door Tim Niemantsverdriet

,,Een goede vriend van me”, verklaart de aanvaller, die nog met hem samenspeelde bij ADO Den Haag. Grijnzend: ,,Ze zijn er erg blij mee. Voor hun is dit natuurlijk fantastisch. Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt, dus wat dat betreft is het heel mooi dat we daar een steentje aan bij hebben kunnen dragen. Een beloning? Daar gaan we het vanavond eens rustig over hebben. Maar met Excelsior hebben we natuurlijk wel andere dingen aan ons hoofd.”

Volledig scherm
Mike van Duinen. © Pro Shots

Of hij de 1-0 van Excelsior op zijn naam krijgt, is nog maar de vraag. Het schot van Van Duinen werd nog aangeraakt door Ajax-back Kenny Tete voor deze het doel in vloog. ,,Ik hoorde net dat mijn naam op het wedstrijdformulier staat. Houden zo. Waarom er moeilijk over doen? Voor Tete is dit niet fijn, en ik wil graag doelpunten maken.”