Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Klijn © Jan Ruland van den Brink

Cindy (45) wil bewust geen donororganen: ‘Ik wil leven’

Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Cindy Klijn (45) weet niet hoe lang ze nog heeft. Samen met haar man Jurgen gaat ze nog gewoon naar concerten en naar de kroeg. ‘Als je in angst gaat leven, ben je al aan het doodgaan’

Ze trouwden op de motor. Zij achterop in een zwarte jurk. Een helm vonden ze niet nodig voor dat kleine stukje naar het gemeentehuis van Duiven.

Jurgen Klijn (49) haalt de trouwfoto van boven en laat hem zien. 1997. Wat er met zijn lange haar is gebeurd? ,,Dat is de stress’’, zegt hij en strijkt lachend over zijn kale bol.

De Harley van toen staat nu te koop. Cindy Klijn (45) verkocht haar motor al eerder en hij geniet gewoon niet van het alleen rijden. ,,De kick is er af.’’ Samen toeren, dat was het mooist. Allebei zijn ze lid van de Harley-club. ,,We zijn heel erg één’’, zegt Cindy. ,,Waar je Jurgen ziet, zie je mij. En andersom.’’

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.