Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Klijn © Jan Ruland van den Brink

Cindy (45) wil bewust geen donororganen: ‘Ik wil leven’

Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Cindy Klijn (45) weet niet hoe lang ze nog heeft. Samen met haar man Jurgen gaat ze nog gewoon naar concerten en naar de kroeg. ‘Als je in angst gaat leven, ben je al aan het doodgaan’

Ze trouwden op de motor. Zij achterop in een zwarte jurk. Een helm vonden ze niet nodig voor dat kleine stukje naar het gemeentehuis van Duiven.

Jurgen Klijn (49) haalt de trouwfoto van boven en laat hem zien. 1997. Wat er met zijn lange haar is gebeurd? ,,Dat is de stress’’, zegt hij en strijkt lachend over zijn kale bol.

De Harley van toen staat nu te koop. Cindy Klijn (45) verkocht haar motor al eerder en hij geniet gewoon niet van het alleen rijden. ,,De kick is er af.’’ Samen toeren, dat was het mooist. Allebei zijn ze lid van de Harley-club. ,,We zijn heel erg één’’, zegt Cindy. ,,Waar je Jurgen ziet, zie je mij. En andersom.’’

  1. Meeste verkeersdoden in Brabant: deze ongelukken maakten diepe indruk

    Meeste verkeersdo­den in Brabant: deze ongelukken maakten diepe indruk

    Nederland kende vorig jaar de grootste stijging in het aantal verkeersdoden sinds 30 jaar, en Brabant spring er in negatieve zin uit. Vorig jaar kwamen honderdvijftig mensen om het leven, 52 meer dan het jaar daarvoor. Achter al die tragische ongelukken zit een verhaal. Bijvoorbeeld over een 16-jarige scholier die zijn diploma nooit kon ophalen, over vier basisschoolleerlingen en over een Roemeens stel dat zou gaan trouwen. Een selectie.