Volledig scherm
PREMIUM
Nicole Verjans met haar zoon Mitch © prive

Zieke Nicole (38): ‘Ik weet nog niet of mijn zoon op mijn begrafenis komt’

Ik heb GeleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Moeder Nicole (38) is zelf niet bang om te sterven, maar wat gebeurt er met haar zoon Mitch? ,,Ik heb mezelf echt wel zielig gevonden. Nu denk ik: het kan altijd erger.”

De zoon van Nicole Verjans weet niet wat doodgaan is. Mitch (13) heeft het syndroom van Down. Mama is ziek, dat begrijpt hij wel. Iets met buikpijn. ,,Voor hem is een dokter iemand die je beter maakt. Hij snapt niet dat ik zo vaak ga.’’

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”