Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gaat uit zijn dak. Zijn ‘postcardfilmpje’ werd vorig jaar gedraaid op Mount Arbel in Israël.
Volledig scherm
Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gaat uit zijn dak. Zijn ‘postcardfilmpje’ werd vorig jaar gedraaid op Mount Arbel in Israël. © Getty Images

Heel Holland hengelt naar ‘postcard’ tijdens songfestival: Rotterdam hofleverancier

Rotterdam is hofleverancier van ideeën voor de 41 lucratieve introductiefilmpjes, die tijdens het Eurovisie Songfestival in mei voor de optredens te zien zijn. Verenigingen en clubs uit de Maasstad kwamen met 138 suggesties voor de zogenoemde postcardvideo’s, waarin artiesten uit deelnemende landen voor zo’n 200 miljoen tv-kijkers worden voorgesteld. Op ruime achterstand volgen Amsterdam (65 inzendingen), Utrecht (33) en Den Haag (25).

 1. Al dik duizend aanmeldingen voor Songfestivalvideo

  Al dik duizend aanmeldin­gen voor Songfesti­val­vi­deo

  Er is veel animo voor een rol in een presentatievideo van het Eurovisie Songfestival. Meer dan duizend vriendengroepen, orkesten en carnavalsclubs hebben al aangegeven te willen schitteren in één van de filmpjes die tijdens de halve finale en finale in Rotterdam Ahoy worden vertoond. ,,Rotterdammers steken boven alles uit: je merkt dat ze heel trots zijn op het songfestival en uitgebreide motivaties schrijven’’, zegt woordvoerster Babet Verstappen.
 2. Koffermoordslachtoffer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’
  PREMIUM

  Koffer­moord­slacht­of­fer werd geboeid, bedreigd en geslagen: ‘Niet de bedoeling dat hij dood zou gaan’

  Manuel Alvarez (29), wiens lichaam in stukken gezaagd in koffers werd gevonden in een geparkeerde auto, werd naar een woning aan de Rotterdamse Zevenkampse Ring gelokt. Daar werd hij geboeid, bedreigd, geslagen en op gruwelijke wijze om het leven gebracht, omdat hij het broertje van hoofdverdachte Abdi B. zou hebben laten neersteken. ‘Ik wilde alleen maar geld. Maar Manuel begon te vechten toen ik zijn handboeien losmaakte. Het was uit zelfverdediging.’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam