Volledig scherm
PREMIUM
Javier Pereira Arias is fan van het Songfestival en verder van alles wat met muziek en theater heeft te maken. © Dirk -Jan Gjeltema

Javier is ‘hé-le-máál gek van het Songfestival’

JONG IN ZEELANDHoe is het om op te groeien in Zeeland? Waar houden jongeren zich mee bezig? We laten ze op deze plek aan het woord. Vandaag: Javier Pereira Arias (16) uit Zierikzee.

Waar ben je vaak te vinden?

Javier Pereira Arias

Geboren: 20 januari 2003 in Goes
Woont met: Moeder Gwendolyn en vader Gustavo in Zierikzee
Huisdieren: konijnen Sjors en Diva
School: 5 havo Pontes Pieter Zeeman Zierikzee
Hobby’s: theater, muziek luisteren, Songfestival
Bijbaantje: Intertoys Zierikzee
Verliefd: nee, helaas

,,Heel veel op school, eigenlijk wel. Ik zit in een examenjaar, dus dat betekent veel leren en doen. Thuis komt het daar niet van. Dat is voor mij de plek om te relaxen. Ik ben iemand die graag op de bank naar Netflix kijkt. Friends is echt mijn grote passie. Ik heb er alles van: mokken, t-shirts noem maar op! Alle tien de seizoenen heb ik acht keer gekeken.”

  1. Henry (47) zit in epicentrum coronavirus: ‘Ziekenhuizen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’
    PREMIUM
    VIDEO

    Henry (47) zit in epicentrum coronavi­rus: ‘Ziekenhui­zen liggen propvol, we kunnen huis niet uit’

    Het zal allemaal wel loslopen, dacht Henry Blok uit Oost-Souburg toen hij eind december aankwam in de Chinese miljoenenstad Wuhan waar net het coronavirus was uitgebroken. Maar een maand later zijn er tientallen doden, liggen mensen bewusteloos op straat en is hij al dagenlang zijn huis niet uit geweest. ,,Het is doodstil op straat, alle ziekhuizen zitten propvol.”