Volledig scherm
Judy Blank. © PR

Judy Blank zoekt al naar Songfestivaloutfit na hint Radio 2-dj: ‘Groot compliment’

Zangeres Judy Blank is na vanochtend gekscherenderwijs alvast begonnen met het uitzoeken van een outfit voor een mogelijke deelname aan het Eurovisie Songfestival. Het was haar naam die Radio 2-dj Timur Perlin noemde als dé kandidaat die Nederland zou gaan vertegenwoordigen in eigen land. ,,Ik vind het een erg mooi compliment", reageert ze tegen deze site.

Op Facebook deelt Judy Blank een foto van een groene jumpsuit. Daarbij schrijft ze: ,,Televisie laat je groter lijken, toch? Nog een paar kilootjes kwijt en ik kan deze aan.” Daarbij plaatst ze diverse hashtags die verwijzen naar het Songfestival, dat dit jaar in Rotterdam Ahoy plaatsvindt. ,,Wel een goede grap, toch", vraagt ze halverwege het gesprek als ze door deze site gebeld wordt voor een reactie.

,,Ik dacht vanochtend: Holy shit, wat vet! Dat verkleint natuurlijk de zoektocht naar de ideale kandidaat aanzienlijk", reageert Judy eerst grappend. Dan serieuzer: ,,Dus ja, ik houd me heel graag aanbevolen.” Ondanks dat ze dus naar eigen zeggen niet benaderd is, zou ze graag op het liedjesspektakel zingen. ,,Ik had het wel leuk gevonden. Ik weet niet of het zo werkt. Maar vorig jaar was het natuurlijk een man, dus ik dacht misschien kan het nu wel een vrouw zijn.”

Lees verder onder de Facebook-post.

Singer-songwriter

Toen de geruchtenstroom vanochtend op gang kwam, kreeg ze heel veel ‘toffe reacties’.  ,,Ik vind het van Timur ook wel een heel erg mooi compliment. Met hem is natuurlijk alles begonnen, toen hij mijn naam noemde op de radio. Hij zei echt hele mooie dingen.” De Radio 2-dj stelde dat ze weliswaar nog niet heel bekend was, maar internationaal goed bezig is en een goede uitstraling heeft.

De Nederlandse inzending voor het songfestival van vorig jaar was overigens net als Judy óók een singer-songwriter: Duncan Laurence. ,,Al vond ik hem wel meer pop-zanger", vult ze nog aan. Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen gaan het Eurovisie Songfestival in mei presenteren. Wie Nederland gaat vertegenwoordigen, blijft voorlopig dus nog onduidelijk.