Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Potters © Joost Hovingh

Rolling Stones bedanken voor songfestival: geen traplift in Ahoy

ColumnOké, de oliebollen zitten in de knip, de kerstboom is afgetuigd. Het oude jaar is geschiedenis en de spectaculaire toekomst van 2020 is daar. Met ons aller Eurovisie Songfestival! Om niet achter te blijven bij allerlei kippige koffiedikkijkers en wankele wichelroedelopers, hierbij een handjevol voorspellingen voor twintigtwintig. Onder het motto: er zal er toch wel eentje uitkomen?

Allereerst maar de klapper van het jaar: Nederland wint het songfestival wéér. Tegen de zingende RET-chauffeurs blijkt geen land opgewassen. Meteen na afloop meldt Maastricht zich aan als organisator voor de editie van 2021 en krikt 'kruipruimte' MECC subiet twaalf meter op. De IJslandse inzending, de loeihete lava-metal-sensatie Krötenköker uit Reykjavik-zuid, verdwaalt in het Blaakse Bos en mist daardoor de finale.

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam