Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Waarom we sinds Anouk weer massaal naar het Songfestival kijken

11 verklaringenHet had tot een tuttig nostalgisch programma af kunnen glijden maar het Eurovisie Songfestival geldt nog altijd als dé show der tv-shows. De magie aan de vooravond van de loting voor de halve finales, komende dinsdag in Rotterdam, in 11 delen verklaard.

Hand in hand

Eigenlijk zijn er maar twee momenten waarop Europa eensgezind -uitbundig zingend, met vlaggen wapperend- samen dromt. Op EK’s én op het Eurovisie Songfestival. En dan is de laatste happening, bij gebrek aan bloeddorstige hooligans, volgens songfestivalcommentator Cornald Maas nét even gezelliger. ,,Zelfs de grootste cynici vinden het, als ze er eenmaal rondlopen, een enorm liefdevol, vrolijk evenement.’’ Dave Boomkens, schrijver van ‘Het Grote Songfestivalboek’: ,,Het voldoet nog steeds aan het doel van 65 jaar geleden: het naoorlogse Europa verenigen.’’

  1. Noorse songfestivalkandidate haakt teleurgesteld af: ‘Mijn droom is verbrijzeld’

    Noorse songfesti­val­kan­di­da­te haakt teleurge­steld af: ‘Mijn droom is verbrij­zeld’

    De Noorse Ulrikke Brandstorp, die dit jaar zou meedoen aan het Eurovisiesongfestival, weigert in 2021 nog een keer in actie te komen als kandidaat voor Noorwegen. Vorige week werd bekendgemaakt dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam dit jaar is uitgesteld tot volgend jaar vanwege de wereldwijde coronacrisis. De artiesten die dit jaar zouden meedoen mogen dat in 2021 ook, alleen moeten zij wel een ander nummer insturen.