Patiëntjes Sophia bouwen een ‘feesie’ met Sint en zijn pieten

VideoSinterklaas is zijn bezoek aan Rotterdam heerlijk begonnen. Nog voordat hij zaterdag voet aan wal zette bij de Erasmusbrug, stapte hij vanaf de Pakjesboot over op de rondvaartboot James Cook van de Spido vol patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. 

De goedheiligman wist niet wat hij meemaakte. Drie dekken vol uitgelaten kinderen, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes. En natuurlijk had iedereen een tekening voor Sinterklaas gemaakt. ,,Wat is dit een geweldig feest’’, aldus Sint ter hoogte van de Van Brienenoordbrug. ,,Dit is het mooiste wat je als Sinterklaas mag meemaken, dat je deze kinderen een fijne middag mag bezorgen.’’

Al zeker 25 jaar halen patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam Sinterklaas in. Nog voor de officiële intocht op het Willemsplein begint, hebben ze een privémomentje met de goedheiligman en zijn pieten. Zaterdag waren zo’n tachtig kinderen met hun familie aan boord. Ze komen zeer regelmatig voor behandelingen in Sophia en konden volgens het ziekenhuis wel een leuke afleiding gebruiken. Tijdens de intocht was dus niemand even ziek - die rolstoelen, slangetjes, pleisters en zuurstofmaskers ziet niemand, zaterdag telde maar één ding: een feesie bouwen met Sint en zijn pieten. En een feesie werd het.

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam