Volledig scherm
Eerst ging een auto in rook op aan de Mussentiend en later op de Witboomstraat. © Joost Korporaal / FPMB

Nieuwjaarstraditie blijft in stand; autobranden in Veen

UpdateSommige tradities lijken niet verloren te gaan, zoals de jaarlijkse autobrand met oud en nieuw in Veen. De auto ging in vlammen op aan de Mussentiend. Later op de avond brandde ook een auto uit op de Witboomstraat. De ME houdt een oogje in het zeil.

Volledig scherm
De auto is in brand gevlogen op de Mussentiend. © Joost Korporaal / FPMB

Verspreid door Veen hebben jongeren op meerdere plaatsen kampvuren gemaakt. De politie is aanwezig om de situatie in de gaten te houden. Daarnaast heeft een aantal bewoners midden op straat een kampvuur gemaakt met een pallet. Mensen staan eromheen en drinken een wijntje of een biertje.

Na de brand op de Mussentiend was het nog niet gedaan in Veen. Rond 01.00 uur ging een auto in vlammen op aan de Witboomstraat. Anderhalf uur later was het weer raak op de Witboomstraat, daarmee kwam de tussenstand op drie afgebrande auto's te staan.

Tijdens de bluswerkzaamheden bij de derde brand liet de ME zich zien. Zo'n 20 man sterk waren zij aanwezig bij de blusactiviteiten, maar zij hoefden niet in te grijpen.

Volledig scherm
Ook een derde auto moest het ontgelden. © Erik Haverhals / FPMB

Op de kruising van de Mussentiend en de Witboomstraat ging eerder deze week ook al een auto in vlammen op. Dat was op donderdag. De kruising valt net buiten de verboden zone die is ingesteld op de Witboomstraat.

Die verboden zone werd ingesteld omdat het ieder jaar raak is op de Witboomstraat. Vorig jaar stond de straat zelfs een hele maand in de belangstelling van pyromanen.