De wijk Paddepoel in Groningen tijdens oud en nieuw. In de wijk zijn eerder opstootjes geweest in aanloop naar het oudejaarsfeest en kwam het tot een confrontatie met de politie.
Volledig scherm
De wijk Paddepoel in Groningen tijdens oud en nieuw. In de wijk zijn eerder opstootjes geweest in aanloop naar het oudejaarsfeest en kwam het tot een confrontatie met de politie. © ANP

Bijna helft meer alarmeringen tijdens jaarwisseling dan vorig jaar

De politie, ambulancemedewerkers en de brandweer hebben een drukke jaarwisseling achter de rug. Ze kregen deze jaarwisseling bijna vijftig procent meer meldingen binnen dan bij de jaarwisseling van 2017 naar 2018.

De hulpdiensten werden tussen oudejaarsdag 18.00 uur en nieuwjaarsochtend 02.00 uur zo’n 3150 keer gealarmeerd via het P2000-netwerk, bijna de helft meer vergeleken met een jaar eerder. Toen kwamen er 2123 meldingen binnen.

Dat blijkt uit gegevens van de website Alarmeringen.nl, een website waarop de inzetten van de hulpdiensten realtime te volgen zijn. Via het P2000-netwerk worden politie, brandweer en ambulance opgeroepen bij incidenten.

Bekijk ook: Twee doden door vuurwerk Nieuwjaarsnacht