Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Vuurwerkschade in Hardinxveld valt lager uit dan vorige jaarwisseling

Met vijfduizend euro schade is Hardinxveld-Giessendam de jaarwisseling beter doorgekomen dan de vorige, maar ‘iedere euro is er een te veel’, vindt de gemeente, die aangifte gaat doen van iedere kapotte prullenbak.

De vorige jaarwisseling was de schade 12.700 euro. De vijfduizend euro van dit jaar kan nog oplopen, het is een voorlopige schatting aan de hand van gesloopte verkeersborden en prullenbakken. ,,In een aantal straatkolken is vuurwerk afgestoken, we kunnen nog niet constateren hoe groot die schade is.’’

Dat komt pas aan het licht als de kolk vervangen moet worden. Vuurwerkschade kan dan zorgen voor tweeduizend euro aan extra kosten per straatkolk. 

Aangifte en lof

Wethouder Theo Boerman erkent dat het lastig wordt de schade te verhalen. ,,Het is lastig te achterhalen wie de veroorzakers zijn. Maar we doen toch aangifte, omdat we het vernielen van andermans spullen niet tolereren in onze gemeente.’’

Tegelijkertijd is er ook lof voor de inwoners die zo verstandig waren om hun vuurton of vuurkorf op een laag zand of een pallet te zetten. Dat voorkomt schade aan het asfalt.

Rivierenland