Volledig scherm
Eén van de vele containerbrandjes in Leerdam. © Brandweer Leerdam

Veel containerbranden in Leerdam en Gorinchem: ‘Onderweg naar de negende...’

UPDATEDe brandweer heeft in Leerdam en Gorinchem de handen vol aan containerbranden en buitenbrandjes. Ook in Meerkerk is een container in brand gegaan.

Rond 23.15 uur rukte de brandweerlieden uit naar het Spartaveld voor een containerbrand. ‘Onderweg naar de negende...’ zo twitterde de brandweer daarover. Eerder was het ook al raak aan het Europaplein, Het Eiland en de Tiendweg, waar een buitenbrand woedde. Aan het begin van de avond, rond half negen, bluste de brandweer aan de Donk en de Griend in Leerdam twee ondergrondse containers. 

Overdag was het al raak aan de Palissade en het Dokter Reilinghplein, waar een kerstboom tegen een gevel in brand stond. Ook aan de Aldegondestraat woedde op oudejaarsdag een buitenbrandje. De Leerdamse brandweerlieden moesten ook uitrukken naar Leerbroek voor - zo bleek ter plaatse - een afvalbrand achter een boerderij.

Ook in Gorinchem is het raak. Daar rukte de brandweer maandagmiddag en avond al zeker zeven keer uit voor container- en buitenbranden. Onder meer aan de Willem Kloosstraat, Binnenbaan, de Beatrixlaan en het Poezieplantsoen werden ondergrondse containers in brand gezet. De Gorcumse brandweer is ook uitgerukt naar de inmiddels gebluste grote brand in een bedrijfspand in Hardinxveld-Giessendam.

Rivierenland