Volledig scherm
© AP

Ajax moet zich opnieuw verantwoorden voor gedrag supporters

Ajax moet zich bij de disciplinaire commissie van de UEFA opnieuw verantwoorden wegens wangedrag van de supporters. 

De Amsterdamse club is aangeklaagd wegens het gooien van voorwerpen, ongeregeldheden onder het publiek en het blokkeren van trappen in het stadion tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Juventus (1-1) van gisteravond.  

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft Ajax dit seizoen al diverse keren bestraft voor misdragingen van fans bij wedstrijden in de Champions League. Eind vorige maand kreeg de Amsterdamse club een boete van in totaal 23.000 euro voor ongeregeldheden rond en tijdens het gewonnen uitduel met Real Madrid op 5 maart (1-4). Daarmee werd toen de vrees weggenomen dat Ajax naar de return tegen Juventus, komende dinsdag in Turijn, geen fans zou mogen meenemen.

Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf staan van één uitduel zonder publiek naar aanleiding van de betrokkenheid van de Amsterdamse aanhang bij incidenten tijdens de twee groepsduels met Benfica. In hoeverre die voorwaardelijke straf in de komende tuchtzaak nog een rol gaat spelen, is onduidelijk. De halve finales zijn eind april en begin mei. De finale is op 1 juni in Madrid.

De tuchtcommissie van de UEFA legde Ajax dit seizoen in totaal al een bedrag van ruim 130.000 euro op aan boetes. De strafzaak dient op donderdag 16 mei bij de UEFA. De halve finales van de Champions League zijn dan al gespeeld. 

Boete voor Spurs

Tottenham Hotspur kreeg een boete van 5.000 euro nadat een fan dinsdagavond het veld op kwam in de thuiswedstrijd tegen Manchester City (1-0) bij de eerste Europese wedstrijd in het nieuwe stadion. 

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.